Vakkanjers BK11 aan de slag voor vrijheid

Leerlingen van BK11 doen dit jaar mee aan de wedstrijd Vakkanjer Scout. Tijdens deze wedstrijd gaat de klas aan de slag met het bouwen van een moNUment dat past bij het begrip ‘vrijheid’.

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding en vrijheid. Om erachter te komen hoe de huidige generatie jongeren denkt over vrijheid, brengen Vakkanjers en het Nationaal Comité 4 en 5 mei de challenge ‘Vrijheid in beweging’ tot leven.

Vakkanjer Scout is een uitvindwedstrijd voor leerlingen uit klas 1 van het vmbo die georganiseerd wordt om leerlingen te interesseren voor de technische sector. De leerlingen werken in teams, als een bedrijfje in het klein – met de docent als coach. Van eerste schets tot werkend prototype dat ze pitchen aan de opdrachtgever. Zo ontwikkelen ze naast technisch vakmanschap ook skills als initiatief nemen, probleem oplossen, teamwork en klantcontact – vaardigheden die onmisbaar zijn in de razendsnel veranderende techniekwereld. Een optimale voorbereiding op een mooie loopbaan!

De leerlingen worden op weg geholpen met een inspiratieles op woensdag 10 oktober door een gastdocent van Vakkanjers en gaan daarna vanuit ontdekkend en ontwerpend leren zelfstandig aan de slag met hun idee. Hierin mogen ze al hun creativiteit gebruiken. Hierna kunnen de leerlingen met hun vinding online stemmen verzamelen. De winnaar gaat door naar de regiofinale en mogelijk het landelijke eindevent.