Vrijwilligers van Stichting Evenmens door Zorg en Welzijn leerlingen in de watten gelegd

Deze week kwamen, in het kader van onze derde ambitie ‘Participeren’, vrijwilligers van Stichting Evenmens op bezoek bij ons op school. Leerlingen van klas 4 zorg en welzijn bezorgden hun gasten een hele leuke middag. Een aantal van hen sloot hiermee het keuzedeel ‘Gastheerschap’ af.

De gasten werden door de leerlingen ontvangen in een lokaal dat mooi door hen was aangekleed. Een ontvangstcomité bracht de mensen naar het lokaal, waar anderen klaar stonden om de jassen aan te nemen en de gasten van een kop koffie te voorzien.

Na het nuttigen van heerlijke wraps die door de leerlingen waren klaargemaakt, kregen de dames van het gezelschap een manicurebehandeling en gingen de mannen bezig in de keuken met het koken van mosterdsoep.
Het is prachtig om te zien hoe de leerlingen zich al als echte professionals gedragen.

Ze bezorgden de gasten een hele fijne middag. Er ontstonden mooie gesprekken en beide partijen kwamen tot de conclusie dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Een mooi voorbeeld van verbinding tussen onze school en de omgeving!