Verduurzaming CSG Het Noordik Vroomshoop

Verduurzaming school

Onze school gaat verduurzamen door o.a. ledverlichting, zonnepanelen en bewustmaking. Dit betekent een besparing op de energierekening én een bijdrage aan een beter milieu.

We gaan stroom reduceren en bewuster om met ons energieverbruik door in alle lokalen en de rest van de school ledverlichting te plaatsen. Na het testen van ledverlichting in een aantal ruimtes in school waren we enthousiast en is de verlichting inmiddels in de hele school vervangen door ledverlichting. Naast een energiebesparing krijgen we hierdoor ook meer en beter licht. In het onderstaande overzicht kun je zien hoeveel we per jaar gaan besparen.

Daarnaast willen we ook graag zonnestroom. Zodra we toestemming van de netbeheerder hebben voor het terug leveren van energie op het net, dan worden zonnepanelen geïnstalleerd. Op dit moment weten we helaas nog niet hoe lang dat gaat duren. Zodra dit van start gaat nemen we de leerlingen mee in de wereld van duurzaamheid via een educatief bewustmakingsprogramma.

De jaarlijkse besparing 

De besparing die we met ledverlichting realiseren, zorgt ervoor dat er ruim 23.500 kg minder CO2  wordt uitgestoten op jaarbasis. Om dit te compenseren zou je 4 voetbalvelden met ruim 1.175 volgroeide eikenbomen vol moeten planten! De omvang van de stroombesparing die wij gaan realiseren, staat gelijk aan het gemiddelde stroomverbruik van 8 Nederlandse huishoudens.