Leerwerktraject

Het leerwerktraject is een leerroute binnen de basisberoepsgerichte leerweg de gericht is op werkend leren. Wanneer je voor het leerwerktraject geselecteerd wordt, ga je in het derde en vierde leerjaar twee dagen op stage en drie dagen naar school.

School en bedrijf werken hierbij samen. Het praktijkgedeelte speelt zich af op een bedrijf of instelling. Het aantal examenvakken wordt minder. Toch krijg je een volwaardig diploma en kun je doorstromen naar niveau twee van het mbo.

Het leerwerktraject is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met de theorie, maar die wel graag praktisch bezig willen zijn en hier meer baat bij hebben. Bekijk ook onze folder over het leerwerktraject

BOVO

Praktische zaken leren bij bedrijven zelf

Al sinds jaar en dag werken we goed samen met Beroepsopleidingen Vroomshoop en Omstreken (BOVO). Deze organisatie bestaat uit ruim 20 bouwbedrijven die met elkaar een modern opleidingscentrum hebben met werkplaatsen en instructieruimten. Beginnende en gediplomeerde vaklieden kunnen er terecht voor praktijkopleidingen en bijscholing.

BOVO een hele goede schakel tussen vmbo, ROC en de bedrijven uit de regio. De doorgaande opleiding van vakmensen verloopt beter door de intensieve samenwerking. Leerlingen leren de dingen die ze echt nodig hebben in de dagelijkse praktijk en maken al heel vroeg kennis met de bedrijven waar velen van hen ook na hun opleiding aan het werk gaan.

Het ROC heeft ook een afdeling in het BOVO-gebouw. Dat betekent dat je dus een doorgaande opleiding vmbo, mbo kunt volgen in Vroomshoop.

Hoe werkt het?

LWT-leerlingen (leerwerktraject) uit het vmbo leren hun eerste praktische vaardigheden in dit opleidingscentrum. Ze maken er direct kennis met bedrijven. Ook hun stages kunnen deze leerlingen bij BOVO lopen.

Veel stageplekken uit het vierde leerjaar verlopen ook via BOVO.

Lijkt het je wat, overleg dan met je praktijkdocenten of je mentor?

Coördinator is dhr. H. Brinksma, h.brinksma@noordik.nl