Vakmavo

Kun jij best goed leren? Dan is de vakmavo op Het Noordik Vroomshoop misschien iets voor jou. Je krijgt vakken op een niveau dat straks perfect aansluit op de havo. Maar je maakt ook uitgebreid kennis met de verschillende vmbo-profielen, die je voorbereiden op een goede mbo-opleiding. Bekijk onze folder maar eens.

Havo-profiel

De mavo biedt een uitstekende aansluiting op het mbo en blijkt in de praktijk ook een goede basis om door te stromen naar de havo. Wij bieden een breed pakket aan vakken, die we op bepaalde gebieden in elkaar laten overlopen. Om de havo-stroom zo goed mogelijk te laten verlopen, krijg je als je het havo-profiel kiest, een aangepaste route richting het eindexamen. Hier zal de nadruk liggen op extra lessen Nederlands, Engels en wiskunde. Tijdens deze lessen krijg je al havo-stof aangeboden om ervoor te zorgen dat de overstap naar het havo probleemloos verloopt.

De mentor overlegt voortdurend met jou hoe je vorderingen zijn. In de bovenbouw word je twee jaar lang begeleid door dezelfde mentor die ook de stage en de doorstroom naar het vervolgonderwijs begeleidt.