Maatschappelijke stage

Vanuit school doen leerlingen vrijwilligerswerk bij een organisatie, zij leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Een maatschappelijke stage is leerzaam en kan later goed van pas komen. Daarnaast is het belangrijk voor de samenleving.

Je gaat op zoek naar een leuke stageplek. Nadat de stageovereenkomst is getekend begin je met je stage. Tijdens deze periode houd je een logboek bij. Aan het einde van je stage vult jouw stagebegeleider samen met jou het evaluatieformulier in. Bij de eerstvolgende rapportuitreiking ontvang je je stagecertificaat.

Je loopt minimaal 30 uur stage. Dat doe je in het 1e of 2e leerjaar, of uiterlijk aan het begin van het 3e leerjaar

Stageplaatsen

Vanaf deze pagina word je op de hoogte gehouden van de beschikbare stageplaatsen.


Denk je zelf iets (anders) gevonden te hebben, meld dat dan even bij je stagecoördinator zodat kan worden bekeken of het een plek is welke geschikt is voor maatschappelijke stage.

Hieronder een aantal beschikbare stageplaatsen.

Kinderopvang De Cirkel
Behalve in Vroomshoop, Westerhaar en Den Ham heeft De Cirkel meerdere vestigingen in deze regio. Neem zelf even contact op met de vestiging van jouw keuze om de mogelijkheden te bespreken.
Dierenpension De Crull
Linderdam-Zuid 3, Den Ham
De basisschool
Regelmatig zijn er leerlingen die een stageplek vinden op een basisschool. Vaak is dat hun “oude” bassischool. Werkzaamheden die je daar bijvoorbeeld zou kunnen doen zijn: helpen met de gymles, helpen met (voor)lezen, pleinwacht, kopieerwerkzaamheden, enz. Klik hier voor een praktijkvoorbeeld van twee jongens die stage hebben gelopen op hun oude basisschool.
Stichting Jongerenwerk Den Ham
Roggestraat 2b, Den Ham
Woonzorgcentrum Het Liefferdinck
Kosterskamp 4, Den Ham
St. Manna
Sluiskolk 2, Vroomshoop
contactpersoon: mevr. M. Stoopendaal
Voetbalvereniging Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a, Vroomshoop
Contactpersoon: dhr. F. Drees of dhr. J. Dogger


Actief bij je eigen sportvereniging
Veel leerlingen zijn al bezig met hun maatschappelijke stage bij hun eigen sportvereniging. Informeer eens bij jouw club.

Stichting ZorgSaam Twenterand
Linderflier 1, Vroomshoop
St. Eetmee Twenterand
locaties: Vjenne Stube-Vriezenveen, De Klaampe-Westerhaar, MCC-Vroomshoop
Let op! Vanaf dinsdag 16 april 2013 ook in Den Ham, locatie Harwig, Ommerweg 1.
Dit project is een onderdeel van de St. Welzijn Twenterand.

Culinair erf “Het lachende Paerd”
Geerdijk 36-b, Den Ham
kookstudio, streekwinkel en camping
Bibliotheken Twenterand
locaties: Roelofsbrink-Den Ham, Jonkerlaan-Vriezenveen, Vredesplein-Vroomshoop, Beeklaan-Westerhaar. De bibliotheken in Westerhaar, Vroomshoop en Den Ham organiseren internetcursussen in de maanden maart en april van dit jaar en zoekt hiervoor stagiaires.

Kindernevendiensten / kinderoppas
Binnen de kerken worden er regelmatig kindernevendiensten gehouden en is er oppas voor de allerkleinsten aanwezig. Jullie hulp is daarbij altijd welkom. Vraag er eens naar bij jouw kerk.
Tjoeke Tjoek Boerderij
Nieuwstadweg 4, Daarle
Zorgboerderij


De 30 uur stage loop je ergens in de eerste 2 leerjaren, of uiterlijk voor de kerstvakantie in het 3e leerjaar.
Dit is i.v.m. de start van de examens in het 3e leerjaar.

Topclass, net dat beetje extra

Kun je haast niet wachten tot je naar het voortgezet onderwijs mag? Heb jij een brede belangstelling, kun je goed leren en zou je alvast wat meer willen weten over bijvoorbeeld taal, wetenschap of kunst & cultuur? Dan is de Topclass zeker iets voor jou!

Speciaal voor leergierige groep 8’er s die goed kunnen leren en die op school vaak al extra leerstof krijgen, hebben we op Het Noordik de Topclass bedacht. Op negen dinsdagmiddagen komen groep 8-leerlingen naar Het Noordik om zich te verdiepen in verschillende interessante onderwerpen.

De Topclass duurt in totaal negen middagen, telkens van 13.00 tot 14.30 uur.

Wie mogen meedoen aan de Topclass?

De Topclass is bedoeld voor leerlingen die op de basisschool goed presteren en/of verrijkingsstof krijgen aangeboden. Er kunnen maar 30 leerlingen meedoen, dus daarom moet je leerkracht van de basisschool je hiervoor aanmelden. Zo weten we zeker dat de juiste leerlingen mee kunnen doen, en hoeven we niemand teleur te stellen.

Klik hier om leerling(en) aan te melden.

De coördinatoren van de Topclass kunnen je nog veel meer vertellen over de Topclass. Het zijn:
mevrouw I. Bosma-Luth i.bosma@noordik.nl en
mevrouw B. Boks b.boks@noordik.nl

Praktische zaken leren bij bedrijven zelf

Al sinds jaar en dag werken we goed samen met Beroepsopleidingen Vroomshoop en Omstreken (BOVO). Deze organisatie bestaat uit ruim 20 bouwbedrijven die met elkaar een modern opleidingscentrum hebben met werkplaatsen en instructieruimten. Beginnende en gediplomeerde vaklieden kunnen er terecht voor praktijkopleidingen en bijscholing.

BOVO een hele goede schakel tussen vmbo, ROC en de bedrijven uit de regio. De doorgaande opleiding van vakmensen verloopt beter door de intensieve samenwerking. Leerlingen leren de dingen die ze echt nodig hebben in de dagelijkse praktijk en maken al heel vroeg kennis met de bedrijven waar velen van hen ook na hun opleiding aan het werk gaan.

Het ROC heeft ook een afdeling in het BOVO-gebouw. Dat betekent dat je dus een doorgaande opleiding vmbo, mbo kunt volgen in Vroomshoop.

Hoe werkt het?

LWT-leerlingen (leerwerktraject) uit het vmbo leren hun eerste praktische vaardigheden in dit opleidingscentrum. Ze maken er direct kennis met bedrijven. Ook hun stages kunnen deze leerlingen bij BOVO lopen.

Veel stageplekken uit het vierde leerjaar verlopen ook via BOVO.

Lijkt het je wat, overleg dan met je praktijkdocenten of je mentor?

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen